Kneun around the world

Gepost op 10.09.2011 in Josie

Ieder kneun, ieder monster, eigenlijk elke knuffel die ik maak heeft een eigen persoonlijkheid. Sommige knuffels hebben heel uitgesproken interesses. Zo is er Josie, een kneun, die gek is op reizen. Vraag me niet hoe ze er bij is gekomen, want ik heb haar op dezelfde manier gemaakt als alle andere kneunen, maar Josie wil reizen. Ze wil de wereld zien en ontdekken. Ze wil foto’s laten zien van de zeven wonderen van de wereld aan haar kneunvrienden en ze wil verhalen vertellen over verre landen en vreemde culturen.

Onlangs betrapte ik haar nog achter mijn computer terwijl ze een hotel in Parijs wilde boeken. Ik kon haar net tegenhouden, maar ik moest haar wel even uitleggen dat kneunen niet zomaar een hotelkamer kunnen boeken. Nee. Ze moeten meereizen met iemand. Zo gaat dat nu eenmaal als knuffel. Ze was teleurgesteld en laat ik nu helemaal niet tegen triestige kneunen kunnen. Daar breekt mijn hart van. In duizend stukken.

Dus zochten we samen naar een oplossing en toen moest ik terug denken aan de film Amelie Poulain. Je weet wel, met de rondreizende tuinkabouter. Josie was meteen verkocht. Ze wilde niet liever dan iemand z’n reistas in te duiken en mee te gaan naar verre oorden. Alleen vertrek ik zelf niet meteen op reis en na een rondvraag bij de vrienden, bleek dat iedereen zijn jaarlijkse vakantie er al op heeft zitten. Opnieuw: triestige kneunen, hart in duizend stukken.

Er is gelukkig nog een optie. Misschien is er iemand van jullie, lezers, die binnenkort naar het buitenland trekt. Het moet niet ver zijn. Josie liet weten dat ze bijvoorbeeld heel graag de Eiffel toren wil zien. Maar het liefst van al zou ze ieder land in de wereld zeker een keer bezoeken en een mooie foto als souvenier meenemen. Vertrek je binnenkort op reis en heb je nog een plaatsje in je koffer? Laat dan even iets weten.

11 reacties op “Kneun around the world

 1. Wij gaan naar Barcelona, als die reis niet overlapt met de uitstap naar Mexico, dan mag ze mee. Ik begrijp natuurlijk dat haar eerste keus Mexico zal zijn.

 2. Wij boeken alvast een plaatsje in onze valies van 8 tot 9 oktober, richting Londen. Thee drinken op een rode dubbeldekkerbus richting Buckingham Palace, ze ziet dat misschien wel zitten???
  Veel liefs, Geraldine

 3. Zou ze met ons mee willen naar Zweden in de laatste week van oktober? Dan mag ze eerst ook nog naar Nederland komen en van daaraf door Duitsland en Denemarken met de auto mee.

 4. Prima, ik reserveer een plaatsje op een ander reisje, Barcelona, Londen en Mexico, dat lijkt mij al een geweldig gelukkig Kneuntje 🙂

 5. Hey Josie!
  Jij mag wel met ons mee! Wij trekken binnenkort naar Barcelona, en er is zeker een plekje vrij voor jou!
  Kusjes Joke x

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

*

Current day month ye@r *