Fanny&Laura krijgt een dochter

Gepost op 25.02.2014 in Allerlei

planouder

Fanny&Laura wil van de wereld een vrolijkere, uniekere en vooral een kleurrijkere plek maken” staat er te lezen op de Facebook pagina en ja, ik sta nog steeds achter die slogan. Het was eigenlijk al vanaf dag één dat ik begon het plan om iets voor het goede doel te doen met Fanny&Laura. Want dat is één van de manieren waarop ik de wereld ook een vrolijkere plek kan maken voor de mensen die het misschien wat minder hebben. Alle kleine beetjes helpen. Toen ik nog niet zo lang bezig was, was daar opeens Van Katoen waaraan ik een steentje kon bijdragen in de vorm van een website en wat grafisch werk. Er werd massa’s ingezameld voor Annick For Kenya.

En nu is het tijd dat ik me opnieuw achter een goed doel schaar. Er was al een wild idee vanaf dag één dat Fanny&Laura bestond, maar daarvoor moest er eerst maandelijks genoeg winst worden gemaakt. Nu zijn we op dat punt gekomen. Dus sinds vorige week is Fanny&Laura officieel Plan-ouder. Jawel. Ik wil samen met dat kleine bedrijfje van mij een meisje de kans geven om naar school te gaan, om te leren, om te dromen en om haar dromen waar te maken. Wie weet welk verschil kan ze wel niet maken als ze een paar jaar langer naar school kan gaan? Wie weet welke invloed heeft ze op haar gemeenschap door haar educatie? Wie weet hoe ver The Girl Effect reikt?

YouTube Preview Image

Dus vorige week meldde ik me aan als Plan-ouder en zo kreeg Fanny&Laura officieel een dochter. Ze heet Tien en woont in Vietnam en ik hoop dat ik met mijn mini bedrijfje een verschil kan maken in haar leven en haar gemeenschap. En uiteraard helpen jullie ook mee! Iedere keer als jullie iets kopen in de shop of als jullie mij inschakelen voor al jullie gelegenheidsdrukwerk, dan gaat een deeltje van wat ik daaraan verdien, naar Tien. Zonder jullie zou ik dit natuurlijk nooit kunnen doen! Dus bedankt in naam van Fanny&Laura en vermoedelijk ook in naam van Tien.

10 reacties op “Fanny&Laura krijgt een dochter

  1. Oh, dat vind ik een super idee! Toen ik in Vietnam was, zag je ook wel de behoefte aan extra ondersteuning. Ze hebben het niet zo slecht, maar onderwijs valt toch wel heel duur en zeker de meisjes kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken.

  2. Proficiat! Een dochtertje, dat is goed nieuws voor jou en voor haar. Mooi waartoe jij en Fanny en Laura samen in staat zijn. Ik ben blij voor jullie allemaal!

  3. Proficiat met jullie dochter. Een hele verantwoording nu. Wat een leuk initiatief. Mocht je schrijven met Tien, als moet je dan vast nog op je Vietnamees oefenen, die haar de groetjes!

  4. Prachtig initiatief! Deze zomer was ik in Nepal en onze gids was vroeger ook Plan-kind van een Nederlands gezin. Had echt wel een wereld van verschil gemaakt voor hem. Ik spaar voorlopig nog even voor mezelf, maar als ik later ooit kinderen zou hebben, dan denk ik ook wel dat ik een plankindje zoek van dezelfde leeftijd om te steunen. Super dat jij het met je bedrijfje kan doen.

  5. Heel fijn Kathleen, en een super idee! Ik wil later – als ik zelf genoeg centjes verdien – ook graag Planouder worden, want het lief en ik zijn niet van plan om in’t echt aan kindjes te beginnen. (Aan de poezen hebben we onze handen al vol, hah)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

*

Current day month ye@r *