emile-blog

Mensen die bij Fanny&Laura een geboortekaartje op maat laten maken, krijgen standaard een gigantisch lange vragenlijst voorgeschoteld. Aan de hand van de antwoorden op die vragen, kan ik meestal wel opmaken wat voor soort kaartje de mensen willen. Sommige koppels hebben een zeer duidelijk idee in hun hoofd, andere koppels weten het niet al te goed. Elsie en Tom vielen in de laatste categorie. Ze wilden graag iets met dieren, misschien zelf iets hun kat er op. Maar toen zag ik het zinnetje “Verder zijn we allebei grote, ‘smalle’ mensen” en ik wist het meteen: giraffen. Elsie en Tom zagen dat keihard zitten en ik ging aan de slag met een schets.

Het leuke aan dit kaartje was ook dat Elsie en Tom het geslacht van hun kleine spruit op voorhand niet wisten. Het moest dus een ontwerp zijn dat zowel voor een meisje als voor een jongen kon, wat uiteraard ook weer even een uitdaging was. Ik hield de kleuren neutraal en giraffen zijn ook wel vrij neutraal. Afgelopen vrijdag kwam dan eindelijk het bericht: hun kleine girafje was een jongetje, Emile.