Finn

De mama van kleine Finn ken ik al jaren. Het kwam dus niet als een verrassing toen ze vroeg of ik ook een geboortekaartje met een draak kon maken. Ze is zot van Fantasy en alles wat er mee te maken heeft. Inclusief draken. Vreemd genoeg zou dit zelfs niet het eerste geboortekaartje met een draak zijn dat ik maak. Finn’s grote broer, Rune, zou als Drakenrijder over zijn kleine broertje waken.

Aangezien de mama van Finn haar weg kent in de print wereld en in de nodige grafische programma’s, spraken we af dat ik de illustratie zou maken en dat zij de rest van het kaartje zou uitwerken. Het kaartje was al een hele poos klaar, maar de kleine meneer liet op zich wachten. Uiteindelijk werd hij geboren op Paasmaandag 21 april.

Mama Nadja schreef trouwens langs de binnenkant van het kaartje een mooi een zeer toepasselijk gedichtje.

Slaap maar zacht, lief broertje.
Ik zal over je waken.
Mijn draak slaat zijn staart beschermend om je heen.
Ik houd de wacht tot je groter bent.
Zo ben je nooit alleen.