Info

Al jarenlang droomde ik er van om een klein bedrijfje op te starten in bijberoep. Ik ging naar de startersbeurs, dagdroomde er op los en het was pas na drie jaar, in juli 2011, dat ik de stap nam. Een naam was er al veel langer, Fanny&Laura, naar mijn twee grootmoeders.

Het was na drie jaar dromen ook duidelijk geworden wat ik wilde doen. Kaartjes en illustraties maken voor alle gelegenheden, vrolijke knuffels naaien en andere hebbedingetjes produceren. Of om het kort samen te vatten: ik wil van de wereld een uniekere, vrolijkere en kleurrijkere wereld maken door de spulletjes die ik maak.

Over Kathleen

Ik weiger in derde persoon te schrijven over mezelf omdat er nogal raar uitziet en vreemd overkomt bij mezelf. Dus. Ik ben Kathleen, zesentwintig zomers jong en een creatieveling in hart en nieren. Overdag geef ik websites en aanverwanten grafisch vorm, ‘s avonds teken ik en naai ik in mijn eigenste hobbykamertje.

Hoewel ik een diploma Journalistiek op zak heb, was het altijd webdesign en grafisch vormgeven dat me interesseerde. En tekenen uiteraard. Noem het een passie, als je wil. Met heel wat gepruts en zelfstudie heb ik geleerd wat ik moet weten. Dankzij een paar fijne mensen die me geweldige kansen hebben gegeven, heb ik nog meer kunnen leren over grafisch vormgeving, print en webdesign.

Ook bij het naaien kwam heel wat gepruts en zelfstudie aan te pas. Het begon met een piepklein naaimachientje dat enkel vooruit en achteruit kon naaien. Daarop leerde ik de basistechnieken. Vervolgens begon ik te werken op de Bernina van Grotemoe (Laura) en toen die de geest gaf, kwam er Odette, de Pfaff die mij nu al meer als twee jaar gezelschap houdt in al mijn naaiavonturen.

Al doende leert men, zegt men en ik weet niet wie “men” is, maar ik geef hen wel groot gelijk.